VINfakta - Helge Skansen

Vinlenker - Skandinaviske vinsider
Alko - det finske vinmonopolet har en informativ hjemmeside (oversatt både til svensk og engelsk), og både utvalg og priser er interessant dersom du skal til de trakter.
Apéritif: "aperitif.no er Nordens største nettsted om mat og drikke.” En svært omfattende database med masse informasjon og testing av standardutvalget. Også omfattende base med mat- og drinkeoppskrifter. Arrangerer også smakinger. aperitif@aperitif.no
Art of Taste: Kaller seg ledende i Norge på forbrukerrettet informasjon om mat og drikke i elektroniske medier. Påstanden er vel litt drøy, men denne TV 2-tilknyttede websiden er absolutt verdt et besøk. info@artoftaste.no
Dagens Næringsliv: Har nettbaserte tilgang til sine tester av kvalitetsvin. En av de bedre i den norske avisfloraen. Tester også tax-free-viner.
Fokus: Mat & Drikke: Mat og drikke er en satsing i regi av JPG Media AS. Formålet er å nå ut med godt stoff om mat og matglede til deg som er litt interessert, men ikke fanatisk opptatt av det som skjer på kjøkkenet.
In Vino Veritas: Svein Lindin har en rekke tilbud innen vinkurs og vinreiser, inklusive nettbaserte vinkurs.
Norske Vinklubbers Forbund: En interesseorganisasjon for norske vinklubber. For tiden omlag 4000 medlemmer fordelt på 220 aktive medlemsklubber.
Peppernett: Artikkelbasert norsk mat- og drikkeside med mange nyttige råd og tips for livsnytere. Flere høyt profilerte personer i skribentstallen.
Sidelengs: Eirik Sand Johnsen i Oslo driver denne blogsiden og deler sin vinentusiasme med omverdenen - dog med litt lange pauser mellom oppslagene.
Slow Food Norge: Norsk avdeling av den italienske bevegelsen. Mye nyttig info om matvareprodukter/produsenter og utsalgssteder.
Vinavisen (DK): Nettbasert ukesmagasin etablert i 1998 med masse informasjon om vinlivet i Danmark.
Vinduet: Arnt Egil Nordlien (som er en internasjonalt aktiv nettskribent) og Caroline Revling Erichsen har på denne siden samlet årevis med smaksnotater, ikke minst fra vellagrede viner. De skriver på engelsk.
Vinforum ble etablert i 1986 og er Norges ledende tidsskrift om vin. Bladet er uavhengig, publiseres fem ganger årlig og inneholder nyheter fra vinens verden, vintester og aktuelle artikler om viner, områder, produsenter og annet relevant stoff. Nyhetsbrev seks ganger i året med vurderinger av nye viner på markedet. Har i mange år vært min hovedkilde til kompetanseutvikling og vinvalg (bestillingsviner testes også!). Arrangerer også smakinger. Arne Ronold er Norges eneste Master of Wine. redaksjonen@vinforum.no
VinForum (DK): En nyttig vinportal for danske aktører. " Det er vores ambition, at VinForum skal dække alt fra vinens verden i Danmark og være udgangspunket for din videre færd og surfen i vinverdenen. Derfor tilbyder vi masser af information om vin, vinfirmaer og restauranter, muligheder for at handle vin samt interaktiv underholdning.” vinforum@vinforum.dk
Vinguiden (S): er Sveriges største vinportal med en stor base over Systembolagets produkter. Masse artikkelstoff. og egen cocktailguide. nfo@vinguiden.com
Vinhulen (DK): Danmarks største webside for info og smaksopleveser om italiensk vin, vin fra Bordeaux og portvin. vinhulen@hotmail.com
Vinkelneren og Vinoteca: Ken Canaiole Engebretsen tilbyr både sommelierutdannelse og tjenester både for private og profesjonelle som vil bygge opp en vinkjeller.
Vinpressa: Håvard Flatland i Førde driver denne hjemmesiden som er preget av hans preferanse for "franske raude og tyske kvite". Artikler og smaksnotater.
Vinreiser og opplevelser (N): Journalisten og vinklubbstifter Carl-Erik Christoffersen legger opp vinturer i samarbeid med turoperatøren Kultur-reiser.
 

Vinklubber i Norge:

Druen - Druen holder til i Tønsberg og som har 80 medlemmer. Klubben arrangerer medlemsmøter hver måned, samt inviterer årlig medlemmer til å delta på utenlandsturer for å besøke nye vindistrikter.
Wason - Vinklubben The Wine Appreciation Society of Norway med sine rundt 50 medlemmer har base i Lillestrøm. Arrangerer medlemsturer og har en informativ webside.

 

Site Map | Kontakt meg | ©2005 Helge Skansen