VINfakta - Helge Skansen

Vinlenker - Skandinaviske vinforhandlere
Norge:
Vinmonopolet: Her kan du faktisk sjekke i hvilke utsalg spesielle ting du er ute etter finnes, men ring først, da det er langt fra sikkert at flaskene faktisk er tilgjengelig i hyllene.
 
Danmark:
Adriat Vinimport: Dansk importør i Frederiksberg med masse italiensk vin og informativ webside.
Bruun Rasmussen: Danmarks ledende auksjonshus har også vin å tilby, samt en stor vinauksjon i desember for de som leter etter gamle årganger, særlig franske. Du kan også by på nettet. Bredgade 33, København.
Erik Sørensen Vin: En mellomstor vinbutikk som har mye å by på fra mange områder - også gamle årganger. Store Kongegade 124-126, København.
H. J. Hansen Vinhandel: Meget velorganisert vinhandel rett ved Østerport stasjon med stort utvalg, ikke minst innen fransk vin. Det 180 år gamle Odense-firmaet har sitt hovedsete der. Fører også Daniel Bouju konjakk. Østbanegade 3, København.
K-B. Vinimport: Liten butikk med eksklusivt utvalg, ikke minst burgundere. Bredgade 71, København.
Kjær og Sommerfeldt: Bordeaux-spesialisten i København med egen katalog over ”Skatkammervine” helt tilbake til 20-tallet. Tar også inn fra private kjellere. Først og fremst for samlere med velspekket lommebok. Gammel Mønt 4, København.
L'Esprit du Vin: Stedet for burgundeleskere som er villig til å investere litt penger i flasker fra utvalgte topprodusenter. Snaregade 6, København.
Ludv. Bjørns Vinhande: Danmarks eldste vinhandel med flott vinkjeller hovr du kan leie lagerplass for dine viner. H, C. Andersens Boulevard 42, København.
Løgismose: Et franskinspirert gourmettempel i København med mat, delikatesser og vin/brennevin som definitvit er verdt å besøke. Flott plasert på Nordre Toldbod 16, en 20 minutters rusletur fra Nyhavn langs kaipromenaden (eller med den gule rutebåten) på den andre siden av operaen. En del av vinene ligger ute på nettbutikken, men utvalget er langt større i butikken. De fører også en av mine favorittkonjakker; Ragnaud-Sabourin.
Theis Vine: En av byens beste vinhandlere, med særlig vekt på Frankrike og Burgund. De har rundt 100 agenturer og 2000 viner. Driver også vinklubben Dansk Ønologisk Selskab. Sølvgade 94, København.
Vild Med Vin: En av Danmarks største online vinforhandlere.
Vinrosen: Vinimportøren Søren Kieffer-Olsen med stor kompetanse på Burgund. Arrangerer smakinger, bla.a Topvin i mars sammen med DWC-Vin og Johs. M. Klein ( info@topvin.dk). Østbanegade 33 (kjelleren), København.
Vinoble Skt. Petri: En av Danmarks eldste vinbutikker, tidligere under navnet Højbro Vin. De har et stort og bredt utvalg i butikken, og driver også Vinbanken der de tar inn sjeldne eksklusive viner for kommisjonssalg. Krystalgade 18-20, København.
(For en større oversikt, se Vinsiderne.dk.)
 
Sverige:
Systembolaget: Ganske lik Vinmonoplets sider, og husk at det er like lett å bestille varer på Systembolaget som på Vinmonopolet.
Site Map | Kontakt meg | ©2005 Helge Skansen